BENEFICIS D’APRENDRE EN VALENCIÀ


 


BENEFICIS D’APRENDRE EN VALENCIÀ

 
Davant la tria per part de les famílies de la llengua vehicular de l’ensenyament que tindrà lloc pròximament, us animem a tindre en compte els arguments següents per a triar amb tota la informació i que repenseu sobre el que serà millor pels nostres fills i filles.

La tria de la llengua vehicular condicionarà el futur dels nostres fills i filles i, per tant, és molt important que ens parem a reflexionar sobre el que estem triant i sobre els beneficis que té estudiar en valencià, un model d’èxit ple d’oportunitats de futur.

És per això que us demanem que llegiu atentament aquestes consideracions i les difoneu entre les famílies:

1. El valencià és una llengua d’oportunitats laborals. Per exemple, per a ser docent cal acreditar el seu coneixement. En altres àmbits laborals també es valora el coneixement del valencià. Com més coneixements de valencià tinguen les nostres filles/fills, més facilitats tindran per obtindre els nivells de llengua requerits per accedir a molts llocs de treball.

2. Les persones que coneixen dues llengües (valencià i castellà) estan millor preparades per adquirir una tercera llengua. A més, saber dos o més idiomes aporta avantatges comunicatius, socials i, fins i tot, en l’estructura cerebral.

3. Conéixer llengües significa accedir a noves cultures i maneres d’interpretar el món, fet que afavoreix la seua comprensió i ens enriqueix.

4. L’alumnat que estudia en valencià, normalment presenta molt bons resultats també en castellà com a matèria i domina perfectament el castellà. Estudiar assignatures en valencià no resta el coneixement del castellà, al contrari.

5. El valencià forma part de la nostra particular identitat i riquesa: és l’herència dels nostres avantpassats i l’hem de transmetre a les noves generacions. També és un instrument d’integració per a les persones provinents d’altres territoris i països. Cal conèixer i viure els costums i la llengua pròpia.

6. El teu fill/filla té el dret d’aprendre les llengües oficials del territori on viu. I l’administració té el deure de fer-ho possible. En definitiva, triar el valencià és garantir drets, afavorir l’aprenentatge de llengües i protegir la nostra cultura, manera de viure i d’entendre el món.

En definitiva, triar el valencià és garantir drets, afavorir l’aprenentatge de llengües i protegir la nostra cultura, manera de viure i d’entendre el món. 

 
TRIA VALENCIÀ, TRIA UNA LLENGUA D’OPORTUNITATS


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

XERRADA CONSUMS ABUSIUS

XERRADES CURS 2023-2024