dijous, 7 de novembre de 2013

Els graus universitaris amb més eixida

Novament Claudio Castilla, ens oferix a OrientaGuia informació molt interessant a l'hora de triar estudis per als nostres fills.

En aquesta ocasió analitza l'estudi d'Adecco IV Informe Carreras con más salidas profesionales  del qual destaca algunes de les conclusions més significatives d'aquest estudi són:

Encara que les ofertes d'ocupació de titulacions tècniques experimenten una recessió de més de tres punts possiblement a causa del declivi del sector de la construcció (han passat del 46,7% al 43,3% de l'oferta), continuen sent un dels grups que més empleabilitat genera, especialment el grup de les enginyeries generalistes (Enginyer Industrial, Enginyer Tècnic Industrial, Enginyer en Automàtica…) i el grup vinculat a l'àmbit de les tecnologies de la informació (Enginyer de Telecomunicacions, Enginyer en Informàtica o les seues corresponents Enginyeries Tècniques).

Les carreres de l'àrea juridicosocial i de l'empresa han incrementat el seu volum d'ofertes (d'un 31% en 2011 a un 36,7% en 2012), passant als primers llocs possiblement a causa de l'auge d'ofertes d'ocupació en el sector Serveis. Milloren les titulacions com ADE (4,18%) que es troba en el primer lloc de les carreres més demandades, Ciències Empresarials (2,5%), Economia (2,3%) i Dret (2,2%). També mereix destacar que, dins d'aquest grup, hi ha dues carreres que han incrementat notablement la seua empleabilitat, com són Grau de Relacions Laborals (1,34%) i Investigació i Tècniques de Mercat (1,16%).

Les titulacions relacionades amb l'àmbit científic i sanitari han reduït el seu protagonisme en l'oferta d'ocupació per a titulats en més de dos punts, passant de suposar el 18,03% en 2011 al 15,2% hui en dia. En part, aquesta caiguda es deu, a la reducció de l'oferta de les seues carreres referents, com són, Medicina (0,65%), Farmàcia (0,62%), Química (0,61%), Biologia (0'53%) o Matemàtiques (0,51%).

Finalment, l'àrea d'humanitats ha millorat lleugerament la seua aportació, passant de generar un 4,2% en 2011 a un 4,7% en 2012, passant als valors que tenia en 2009 i 2010.

Per últim és important destacar la importància del coneixement d'altres llengües ja que el 32,23% de les ofertes per a llicenciats i el 29,09% de les que es dirigixen a diplomats exigixen el domini del menys un idioma.


Cap comentari: