dijous, 13 de juny de 2013

Festa de Batxiller 2013. Intervenció de l'AMPA


Bona nit a tots els qui hem acudit per acompanyar en l’acte de graduació a la promoció que finalitza Batxiller i Cicles formatius en l’IES Sant Vicent Ferrer. Per part de l’AMPA, associació de pares i mares d’aquest institut, els qui vos parlem volem transmetre-vos l’enhorabona, un comiat i els millors desitjos per al futur.

L’ENHORABONA per finalitzar aquest tram de la vostra formació i felicitar-vos per la tasca feta, als estudiants primerament, i als professors i pares que vos han acompanyat, recolzat i animat (o exigit segons qui ho mire) en el trajecte. Ànim en l’esforç final que heu de fer alguns amb les proves de la PAU. Teniu d’una banda els resultat amb les notes, que són la clau per entrar en el tram d’estudis següent o queden constància en el vostre currículum i són importants. Però també cal dir que la nota de més impacte és la que es posa cadascú, perquè el millor avaluador del treball fet és un mateix, sobretot perquè a mesura que heu anat creixent teniu més independència i més llibertat, però aquestes van lligades a una major responsabilitat dels resultats, d’allò que es proposeu i anireu aconseguint.

Un comiat que no és un adéu sinó fins un altra vegada, perquè potser un altre dia seieu en aquestes butaques bé com a professors o com a pares d’alumnes  que es vagen a graduar i que formareu part de l’AMPA d’aleshores. A nosaltres ens ha passat. Ja voreu que la perspectiva no és la mateixa, però l’important serà participar en el que és la comunitat educativa, perquè són 3 potes importants en el seu funcionament: l’alumnat, el professorat i els pares. Voreu que no val escudar-se mirant com  ho fa l’altre, cada pota ha de ser responsable de la part que li correspon i no acomodar-se en les circumstàncies que els envolten. Aquestes no són massa alentadores per a l’escola pública en el moment actual  i per això l’AMPA ens hem manifestat en contra de les retallades i de la LOMQE (LLEI ORGÀNICA PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT EDUCATIVA), i haurem de continuar expressant-nos i reaccionar defensant l’escola pública i en valencià.

Els millors dessitjos pel futur en el camí que anireu recorrent, no oblideu que sou capaços d’aconseguir allò que us proposeu sempre que esteu disposats a esforçar-vos, que és la clau.

Recordeu que no és competir el que heu de fer, sinó donar en cada moment el millor de vosaltres mateixos.

En paraules del professor José Luis Sampedro que en més de 90 anys ha estat molt a prop dels joves en el moviment del 14M  i els deia: tenim una vida i tenim el deure de viure-la, millorar-la, créixer, ser cada vegada més un mateix i contribuir en l’educació i el pensament lliure en la societat.

El camí que enceteu ara no va a ser fàcil, però serà el vostre, el que heu triat.
Des de l’AMPA volem encoratjar-vos perquè tireu endavant amb força i que no oblideu que no esteu sols, i que sigueu capaços d’unir-vos davant les dificultats i lliutar pel futur…

EL VOSTRE FUTUR.

(AMPA, acte de graduació Batxiller, cicles, en el curs 2012-2013, 31 de maig de 2013)

Cap comentari: