dimecres, 15 de maig de 2013

Mapa d'universitats i de ponderacions de la selectivitat

Claudio Castilla, en el seu magnífic blog Orientaguia ens torna a ajudar en el difícil tràmit de triar estudis superiors. El compartim amb vosaltres:
Si vols accedir a la Universitat t'interessen aquests dos mapes amb enllaços a les pàgines web i coeficients de ponderació de totes les universitats espanyoles.

Per a realitzar la preinscripció en línia a la Universitat, consultar l'oferta de Graus, les notes de tall, coeficients… és convenient comptar amb pàgines que centralitzen enllaços.

Ací tens dos útils mapes amb enllaços a totes les universitats i coeficients del territori espanyol:

Mapa d'universitats. Destaquem un any més aquesta imprescindible pàgina web de la Universitat d'Alacant que enllaça a totes les pàgines web de les universitats espanyoles.

Mapa de Ponderacions. És una nova pàgina de la Universitat de Múrcia que recopila els coeficients o paràmetres de ponderació de totes les universitats espanyoles. Des d'aquesta pàgina pots accedir a alguns simuladors creats per cada Universitat en què, introduint les teues qualificacions de selectivitat i el Grau on vulgues accedir, obtens la nota d'accés per la qual aquella Universitat t'admetrà.

Recordem que els coeficients o paràmetres de ponderació és un valor que multiplica cada Universitat i Grau a la qualificació obtinguda en una determinada matèria de la part específica selectivitat (sempre que estiga aprovada amb, almenys, 5 punts).

Poden variar entre 0 (és a dir, encara que estiga aprovada, aqueixa matèria no compte per a aqueix Grau i Universitat) i el màxim que serà 0'2 (és a dir, si s'obté un 10 en aqueixa matèria, se sumaria 2 punts a la nota de la part general de selectivitat). Generalment el coeficient serà 0 si la matèria no està adscrita a la branca de coneixement corresponent al Grau que es vol estudiar i, al contrari, el coeficient serà més alt mentre la matèria tinga més relació amb el Grau que es vulga estudiar.

Els coeficients els decideix cada Universitat i es publiquen cada curs, és a dir, poden variar d'un any a un altre.

Cap comentari: