dijous, 23 de gener de 2014

Arbres tallats, arbres plantats


El pati de l’institut ha sigut protagonista les últimes setmanes pels arbres que han tallat. El nostre centre és un lloc per on ha passat molta gent, del poble i de la comarca, i és més que un centre educatiu, és record de la joventut i de molts moments viscuts. Per això no és ha d’estranyar que s’hagen alçat veus en contra de la tala d’arbres.

El Sant Vicent Ferrer és un centre vell, construït en 1953, i està molt ben conservat; gràcies al treball de tota la comunitat escolar; pares i mares hem invertit cada any molts diners per a renovar les finestres, pintar, fer reformes… metre esperem que la Conselleria complisca les seues promeses i ens faça la reforma que ens va assegurar.

Mentrestant, hem de mantenir l’edifici en les millors condicions. La Direcció de l’institut ha tallat arbres que es plantaren els seu dia sense criteri tècnic i que ara eren un destorb. Una decisió incòmoda, que no ha agradat ningú. L’AMPA ens hem reunit amb el director i hem aportat el nostre punt de vista, que coincidia amb el seu: arbres tallats, arbres plantats; però amb criteri.

Tenim palmeres i això en estos moments vol dir que tenim un problema amb el morrut roig; tenim un lledoner, que forma part del Catàleg d’arbres protegits. Hem de triar arbres que no embruten, que no tapen els plafons solars, que no tinguen arrels que alcen el paviment…

Estem esperant els informes dels tècnics de l’ajuntament i de l’empresa ServiJard perquè el Consell Escolar (mestres, alumnes i pares) puga decidir quines espècies són les millors per a replantar, quin model d’enjardinat necessitem i també quin manteniment ens podem permetre.


Un arbre és un regal de la natura; però és un regal viu, que hem de mantenir en les millors condicions. Esperem poder informar-vos prompte del nou enjardinat de l’institut.