dilluns, 26 de novembre de 2012

Veïns pel clima. T'apuntes?


El projecte Veïns pel clima que alguns conegueu, inicia la seua segona etapa d'enguany amb l'objectiu d'implantar una cultura d’estalvi d’energia al nostre territori, mitjançant l’organització d’un concurs per vore quina llar estalvia més energia només canviant el seu comportament diari. La lluita contra el Canvi Climàtic és l’objectiu general de la iniciativa.

El projecte Veïns pel clima és un projecte transnacional en el qual participen 16 països d’arreu d’Europa, que està finançat per la Comissió Europea a través del programa Intelligent Energy Europe (IEE).

Els objectius específics del projecte Veïns pel clima són:
1. Fomentar una cultura d’estalvi d’energia a la nostra societat canviant els nostres hàbits de consum o comportament diari
2. Despertar la consciència sobre que els xicotets canvis amb el nostre comportament comporten un estalvi important d’energia o diners a les nostres factures energètiques


Fonaments del projecte

Veïns pel clima és un projecte dirigit al sector domèstic, a la ciutadania en general, per ajudar els participants a reduir la seua despesa energètica domèstica.

El concurs o aposta tindrà una durada de 4 mesos (de l’1 de desembre de 2012 fins al 31 de març de 2013). Els participants seran assessorats per l’Agència Energètica de la Ribera (AER) per tal que reduïsquen el consum d’energia de la seua llar sense fer inversions, només i com ja hem dit canviant els seus hàbits i aplicant una sèrie de consells que l’AER s’encarregarà de fer-los arribar.

Es participa en grups/equips d’entre 5 i 12 llars (és recomana grups de 5). Un membre del veïnat energètic serà l’assessor/a energètic/a (AE), que actuarà com a suport de l’equip i com a interlocutor amb l’AER i/o l’ajuntament per resoldre dubtes o qualsevol altra qüestió d’interès per a l’equip.

Els grups poden estar format per familiars, amics, companys de feina, etc... no hi ha cap limitació d’aquest tipus. Inclús es poden incloure membres de distints municipis a un mateixgrup.

Vos animem a tots a participar. És molt senzill: enviar nom i cognoms dels participants i e-mail, el nom del grup que heu decidit i població,  i un telèfon de contacte a projectes@aer-ribera.com

CONTACTES:

Plàcid Madramany i Sanchis
Agència Energètica de la Ribera (AER)
Plaça d'Argentina, 1
46680 Algemesí
Tel. +34 96 242 46 41
Fax +34 96 242 12 56
www.aer-ribera.com

Pablo Frasquet Núñez
Enginyer Tècnic Agrícola Municipal
Ajuntament d'Algemesí
962019000 ext 1412
c.e. pfrasquet@algemesi.net”