divendres, 7 de setembre de 2012

POSA FIL A L’AGULLA


La Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic planteja una sèrie d’accions reivindicatives en contra de les retallades i el desmantellament de l’educació pública que ja fa anys porta endavant la nostra administració pública.

Amb el lema “Al setembre, POSA FIL A L’AGULLA”, la Plataforma i junt a ella FAPA-València  us demana màxima difusió i participació en les accions que es convoquen.

Acií teniu el cartell en format JPG per tal de poder imprimir i penjar-lo als vostres centres i el manifest de lectura el dia d’inici de curs als coles, instituts, universitats,…
Manifest

El curs escolar 2012-2013 comença amb l’aplicació de les més greus retallades en l’educació pública, de qualitat i en valencià per part de l’administració. Unes mesures que pretenen enfonsar el nostre sistema educatiu en detriment d’un dret fonamental per a l’alumnat, i amb unes condicions laborals nefastes per al professorat.

L’augment de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat, la pèrdua de llocs docents als centres, l’endarreriment en el pagament de beques, menjadors i funcionament dels centres, la manca d’inversió en infraestructures i materials escolars, i l’aplicació d’un Decret de plurilingüisme que margina l’ensenyament en valencià, fan que cridem alt i clar que nosaltres posem l a l’agulla i diguem prou a les retallades.

Davant d'aquesta preocupant situació, instem a la Conselleria d'Educació a retirar de manera immediata les diferents normatives que fan trontollar el sistema educatiu que el nostre alumnat i la nostra societat es mereixen. L’atenció a la diversitat, la igualtat d’oportunitats, el dret a tindre una competència lingüística igual en valencià i en castellà són postulats als quals no anem a renunciar. Per això comencem aquest curs posant l a l’agulla i manifestant que hui comença la primera de moltes accions per cosir un sistema educatiu públic valencià que ha de garantir un dels drets fonamentals de la ciutadania, el dret a l'educació.

Afegiu-hi reivindicacions especí ques del nostre centre


Anoteu a les vostres agendes familiars les mobilitzacions de setembre:

Dia 13: Concentracions a les universitats
lectura del manifest d'inici de curs

Dia 14: Concentracions als instituts
lectura del manifest d'inici de curs

Dia 22: Manifestacions a València i Alacant

Per l'ensenyament públic: més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat