dilluns, 4 de juny de 2012

Parlament de l'AMPA en el sopar de fi de curs de batxillers i cicles formatius

Bona vesprada a tots

Des de l’associació de mares i pares volem enviar un missatge triple:

En primer lloc, transmetre una felicitació a estos joves que hui estan ací per celebrar l’acabament o el final d’una etapa en els estudis tant als alumnes de batxillerat o com als que acaben els cicles formatius.

En segon lloc, des de l’AMPA volem recolzar a eixe professorat que, decididament s’ha decantat per donar-li qualitat a l’ensenyament públic, encara que les autoritats polítiques s’empenyen en desprotegir-la i castigar-la. A este professorat volem donar-vos les gràcies, perquè malgrat l’empitjorament laboral, les seus ganes de treballar-hi no han canviat.

Volem deixar ben clar el nostre rebuig a tantes i tantes retallades arbitràries que des de l’estament polític estan aplicant a tot allò que considerem com a drets bàsics com són l’educació o la sanitat.

I finalment, donar molt d’ànim a tots alumnes de batxiller i de cicles perquè sempre hem de tirar endavant malgrat les grans dificultats de hui; l’actitud positiva i la determinació ens farà més fàcil afrontar-les.

Gràcies a tots per la vostra assistència.

Mireu, hi ha moltes maneres de mentir.

Si jo vos dic que sóc rubia, que tinc els ulls blaus i que mesure 1,80m, però que hui no estic massa catòlica i per això em veieu així, no vos ho creureu; perquè és una mentida massa evident.

Però si Marisol em pregunta si tinc família i jo li dic que tinc un fill, estic mentit; perquè també tinc una filla. Eixes veritats a mitges són les perilloses.

Fins ara heu viscut protegits pels pares, pels mestres, la família, la bona gent que vos estima; però heu de ser conscients que ens estan venent una moto i que heu de tindre criteri per a discernir què hi ha de veritat i què de mentida en eixes veritats a mitges.

«Una mentida repetida mil vegades es convertix en veritat», la frase és de Goebbels, el ministre de la propaganda de Hitler i li va funcionar i molt.

Sentireu mil vegades que l’ensenyament públic és de pitjor qualitat que el privat… i és mentida.

L’any passat, l’Ajuntament d’Algemesí va atorgar els premis als millors expedients acadèmics: 4 per a batxillers i 3 per a cicles formatius. 7 premis a l’excel•lència acadèmica, 7 premis per als instituts públics. Dels 7: 5 per al Sant Vicent Ferrer i 2 per al Bernat Guinovart.

Pitjor qualitat i trauen les millors notes ací i al selectiu?

Haureu sentit els nostres governants dir «no hi ha diners», «hem de suprimir gastos innecessaris»

Podem donar-los idees sobre d’on traure diners i quins gastos són innecessaris.

Vos han pujat la matrícula de la universitat, han retallat el jornal a molts dels vostres pares… però els dies 22, 23 i 24 de juny hi haurà diners per a la Formula 1, que pocs de nosaltres anirà a vore. No hi ha diners per al que no volen que hi haja.

Gastos innecessaris no són les beques, són les jubilacions milionàries.

Estem vivint una època dura, no tant per les retallades i les dificultats econòmiques. No hem d’oblidar que a Espanya hi ha un índex de pobresa infantil només superat per Romania, Letònia i Bulgària. Som els quarts més pobres d’Europa. Ací hi ha gent que està patint fam. L’informe és d’UNICEF, de fa 4 dies.

Però, amb tot, no és això el més dur, el pitjor és que mentre uns patim les retallades, altres cobren indemnitzacions milionàries per fer quebrar un banc i un país.

La crisi que patim té nom i cognoms, té causa i té solucions i nosaltres pensem que retallar en el vostre futur no és una d’eixes solucions.

Sou grans.

Sou el nostre futur.

No sou l’enemic.

I no deixeu que vos diguen una altra cosa.

Per tots vosaltres!