dijous, 16 de febrer de 2012

Tota la Formació Professional al teu abast

El Ministeri d'Educació ha creat el portal Todo FP en el qual s'inclou informació de les 140 titulacions de Formació Professional que hi ha en tot Espanya, a més d'informació sobre acreditacions professionals.

En primer lloc, podràs conèixer totes les titulacions existents a Espanya, tant de Programes de Qualificació Professional Inicial com de Cicles de Grau Mitjà i Grau Superior. També conté informació dels Certificats de professionalitat que adquireixes amb cada títol de Formació Professional. Trobaràs, per descomptat, els centres on cursar aquests estudis. Hi ha centres que depenen l'administració educativa o de l'administració laboral.


És molt interessant l'assistent per a poder triar els teus estudis, indicant la teua edat i sistema educatiu que has cursat.

En les eines d'orientació, en primer lloc apareix “coneix les teues habilitats” on trobaràs les competències que t'ajudaran a en qualsevol estudi i qüestionaris per a saber el teu nivell d'idiomes i conèixer les teues habilitats.


En l'enllaç “Tria la teua ocupació” trobaràs les fitxes de les famílies professionals que agrupen tots els estudis de Formació Professional. Aquestes fitxes en pdf et donaran informació precisa sobre el contingut dels estudis de cada família.


Finalment, l'enllaç “mobilitat” et dóna informació sobre les possibilitats per a estudiar en l'estranger.

Si eres un professional que porta alguns anys treballant però no tens titulació o has estat voluntari o becari però tens competències professionals sense titulació, pots acreditar les teues competències professionals.

El portal et permet usar l'assistent i comprovar les competències professionals que et podrien convalidar segons la teua experiència o els cursos que hages fet en serveis d'ocupació, per exemple, recomanant-te on estudiar per a complementar la teua formació i tenir un títol homologat de Formació Professional.
 
Pots trobar més informació en el bloc de Víctor Cuevas, Busca tu camino.