dimarts, 7 de febrer de 2012

Dels oficis que coneixes als que no coneixes

El genial Victor Cuevas, autor del bloc Busca tu camino ens recomana un qüestionari d'orientació de l'Ajuntament de Barcelona anomenat De les ocupacions que coneixes a les que no coneixes (català) De las ocupaciones que conoces a las que no conoces (castellà).

Vos fem un extracte de l'anàlisi.

El qüestionari

El primer que trobem en la web és una animació amb àudio que ens invita a mirar les opcions que tenim a l'abast per a identificar la vocació i descobrir què volem fer. Es tracta de mirar els oficios tradicionals per a descobrir las noves ocupacions que es generen al voltant.


El programa mostra una llista d'oficis. Et demana que en tries un (què vull ser) per a després descobrir les noves ocupacions que hi ha al voltant d'ell.

Cada nova ocupació té informació associada. Faig clic i apareix una nova pantalla amb la descripció del treball i una fitxa que aporta més informació concreta sobre l'ocupació triada: la descripció de l'ocupació, les tasques a desenvolupar, les ofertes de treball… La fitxa inclou informació sobre els requisits per a exercir eixa ocupació, és a dir, què es necessita. Ací apareix la formació requerida, les competències clau necessàries, si cal experiència prèvia i en què i, finalment, els interessos associats a eixa ocupació.

La fitxa oferix informació sobre com es troba esta ocupació en el mercat, aportant dades tant si eres asalariat o treballes per compte propi.


El coneixement del sector

El portal aporta informació multimèdia, notícies d'actualitat relacionades i documents més tècnics per a profundir-hi. Esta pestanya aporta molta información actualitzada que ajuda a tenir una idea de com està el sector que t'interessa.

Finalment, la informació de l'ocupació acaba amb la pestanya d'ofertes de treball en quatre dels gran portales en línia de treball espanyols: Infojobs, Infoempleo, Manpower i Infofeina

El qüestionari permet guardar les recerques que hem fet i també imprimir-les.

Vos animeu a probar-lo?

Recordeu que també teniu disponible l'orientador d'estudis GR.

2 comentaris:

Rosa N M ha dit...

Em pareix una eina molt interessant per a ajudar els nostres fills indecisos

Anònim ha dit...

Sí, perquè sempre tenim en la ment les mateixes eixides professionals i el món està canviat molt, molt ràpidament.