dijous, 23 de febrer de 2012

10 idees per a crear un currículum vitae que et distingisca dels altres

Laura Mateo Catalán  en el seu blog Enredados en la nube ens regala 10 consells que faran que el nostre currículum vitae destaque sobre els altres. Vos els resumisc, però també vos recomane que llegiu l'article sencer, ací.

1. Afig disseny. No el presentes únicament en text, afig algun toc de disseny o color al mateix. D'esta manera a primera vista ja et distingiràs d'altres.  Pots utilitzar plantilles de models de currículum.

2. Inclou un títol o resum. Pensa què és el que millor et descriu i amb quines comptes per a diferenciar-te de la resta. El títol que inclogues ha de descriure't en poques paraules i transmetre la teua professionalitat.

3. Mostra les teues habilitats. El currículum vitae no és només un arxiu on reflectir la teua experiència o habilitats, pensa en ell com un espai per a mostrar-les.  No sols és important reflectir els llocs que has ocupat en la teua vida professional, sinó mostrar les habilitats de què disposes.

4. Inclou enllaços als teus llocs web, blog o xarxes socials. Tant si et dediques professionalment a les xarxes socials com si no, és important que dónes l'oportunitat al seleccionador d'ampliar la informació sobre tu.  La informació que transmetes en els diferents llocs ha de guardar concordança i homogeneïtat.

És fonamental que afiges l'enllaç a Linked in, xarxa social professional de què és important que formes part si estàs buscant faena.

5. Utilitza eines que et diferencien. Per exemple, et recomanem usar codis QR per a mostrar informació més enllà del paper. Aquests codis bidimensionals permetran a la persona que estiga veient el currículum, mitjançant un lector en el seu mòbil, accedir a informació que hages codificat sobre tu. El pots utilitzar per a incloure les teues dades de contacte, un enllaç a imatges del teu treball o fins i tot un vincle amb el teu videocurrículum.

6. Crea el teu currículum vitae en altres formats i comparteix-lo. Actualment disposes de múltiples einesque et permeten crear el teu currículum en línia per a tindre'l sempre disponible en una adreça URL i poder compartir-lo en qualsevol moment. .

 7. Personalitza el currículum vitae per a l'oferta. Si inclous algun senyal a l'oferta concreta açò pot situar-te en molt bon lloc. Si tens uns quants perfils, prioritza la formació i experiència segons el més relacionat per a una oferta concreta, però sempre de forma honesta, les mentides s'acaben notant.

8. Adapta el teu currículum a l'idioma del posat al que aspires. Si en el lloc sol·liciten a algú bilingüe en anglés pots presentar el currículum en diversos idiomes, o únicament en l'idioma en què es desenvoluparà el treball.

9. Inclou recomanacions. De forma visual i breu pots incloure recomanacions d'antics companys, caps o empleats. Que altres parlen dels teus punts forts pot aportar un valor especial a la teua candidatura.

10. Cuida la presentació. Mai entregues un currículum arrugat o tacat.

Aquestes són algunes idees que poden ajudar-te a crear un currículum especial i diferent dels altres. La teua creativitat farà la resta. Què se t'acut?

Laura ens deixa un exemple molt creatiu i t'ens anima a innovar creant el nostre currículum. Feu-lo distint!


QR CODE - Content-rich Resume from Victor petit on Vimeo.