dilluns, 23 de gener de 2012

Per l'escola pública. Prou de retallades!


Els treballadors de l'institut d'educació secundària públic Sant Vicent Ferrer d'Algemesí s'han concentrat aquest matí a la porta del centre per a queixar-se de les retallades del govern valencià en Educació.


Acompanyats d'una pancarta amb el lema "IES St. Vicent Ferrer Algemesí per l'escola pública", han fet un simbòlic minut de silenci, ja que les retallades en aquest àmbit l'únic que aconseguiran és fer més mal als sector públic que tant necessita la nostra societat per a poder justificar unes futures accions dirigides a privatitzar l'educació.


El dissabte participaren també en la històrica manifestació a València amb unes xifres de participació al voltant de les 180000 persones entre València i Alacant.
La gestió roïna dels diners públics en els últims anys han portat al govern autonòmic a una situació com l'actual en la qual no poden fer front a despeses bàsiques com pagar als centres públics de Primària i Secundària per a que aquestos puguen pagar la llum, calefacció, les famílies més necessitades encara no han rebut els diners de les beques per a la compra dels llibres del present curs. La Conselleria d'Educació no cobreix les baixes dels professors, i una llarga llista de fets que fan que es desprestigie l'educació pública. La baixada de sou dels docents ha sigut en any i mig entre 127 i 415 euros mensuals, depenent de l'antiguetat.


Per tot açò s'està informant a tota la comunitat educativa perquè no és simplement que els professors es queixen de la baixada de sou, sinò és un problema molt més greu que afecta als alumnes, a les famílies i al conjunt de la societat.

El proper dijous 26 de gener tornaran a concentrar-se a la porta del centre per a continuar demanant la retirada del nou decret-llei que entra en vigor l'1 de febrer de 2012 que dóna cobertura legal a totes aquestes retallades.