divendres, 13 de novembre de 2009

Alimentació saludable a l'institut

Algemesí inicia una campanya per a combatre els trastorns de la conducta alimentària entre els jóvens. «Com tu, no hi ha ningú» és el lema de la campanya dirigida als alumnes de Secundària que té com a finalitat lluitar contra l’anorèxia, la bulímia i la vigorèxia.

Esta activitat s’emmarca dins del programa “Algemesí Saludable” i pretén que fomentara prevenció d’estos problemes.

L'Associació de Mares i Pares de l'institut Sant Vicent Ferrer ha sigut pionera en el tractament global d'este problema. L'any passat ja encetàrem el curs de cuina i nutrició per a pares i fills de l'intitut. Enguany, ja hem començat les classes per als pares i, en breu, començarem els tallers per als alumnes. L'objectiu és aprendre a cuinar de manera lleugera i saludable, sense perdre de vista els valors de la dieta mediterrània i els nostres sabors.

La vicepresidenta de l'AMPA, Amparo Pelechano, és la responsable de l'organització de tallers per als alumnes i pares de primer d’Educació Secundària Obligatòria (1r d’ESO). El taller que l'ajuntament impartirà a l'institut el dilluns, dia 23 a les 7 de la vesprada, tindrà una duració aproximada de dos hores i pretén, com a principal objectiu, que els jóvens siguen capaços d’arribar a les seues pròpies conclusions respecte als factors que predisposen als trastorns de la conducta alimentària.

L'Ajuntament també distribuirà una guia que marca diferents pautes que s’han de seguir entre els pares i tutors.