divendres, 2 de gener de 2009

Visita a les universitats de València

La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València han organitzat unes jornades de portes obertes per a alumnes i pares i mares.

El programa Conèixer de la Universitat de València té previst organitzar durant el mes de maig visites guiades, jornades especials per als orientadors dels centres de secundària i visites concretes per titulacions. Els participants podran escollir un dels itineraris que es proposaran segons el que més s'adeqüe a les seues preferències. Després d'una breu sessió introductòria sobre la universitat, els participants d'aquestes visites recorren, acompanyats per estudiants, les depèndencies universitàries.Les visites, que es realitzen en grups reduïts i tenen una durada aproximada de tres hores, es programen en dies lectius perquè puga observar-se la institució en el seu funcionament quotidià. Conèixer a fons el contingut d'una titulació, la seua estructura i les àrees d'actuació professional és la pretensió de les sessions informatives que tanquen les activitats d'aquest programa. Son sessions obertes dirigides a futurs universitaris i les seues famílies, assessors i orientadors, i totes aquelles persones que necessiten una informació de primera mà sobre la variada oferta d'estudis que té la Universitat de València.

La Universitat Politècnica de València, al seu torn, organitza unes Jornades de Portes Obertes, gratuïtes, pensades perquè les famílies dels alumnes de secundària coneguen la Universitat Politècnica de València i les titulacions que s'hi imparteixen i, així, puguen ajudar els seus fills a triar la millor opció per a ells. Com en la resta de jornades, en aquestes s'explica quina càrrega lectiva té cada titulació, quins perfils són els més sol·licitats per la societat, quins índexs d'ocupació té cada carrera, com són les pràctiques en empreses, si es pot compaginar estudi i treball, etc.
Les jornades, a les quals poden assistir acompanyats dels fills, es realitzen sempre el dissabte perquè els resulte més còmode.

Al Campus de Vera de València, s'han previst les dates següents:
Febrer, dissabte, 7
Març, dissabte, 7
Abril, dissabte, 25

I el programa establit per a aquests dies és el següent:

09.45 Recepció de visitants a la sala d'actes de l'edifici Nexus (6G) i lliurament de documentació
10.00 Xarrada sobre:
- Proves d'accés a la universitat
- Preinscripció
- Titulacions oferides per la Universitat Politècnica de València
- Eixides professionals
11.00 Col·loqui
11.30 Visita al campus de Vera
13.30 Final de la jornada

Per al Campus d'Alcoi

Març, dissabte, 28
Maig, dissabte, 16 i 30

Per al Campus de Gandia

Març, dissabte, 28
Abril, dissabte, 25
Maig, dissabte, 16

L'Associació de Mares i Pares de l'Institut Sant Vicent Ferrer està al vostra disposició per si voleu que fem una visita conjunta a aquestes universitats.